Annie header
10:45 - 03/03/2012

Helene Falk

Some of you guys have asked me question about Helene Falks Stylistutbildning which I’m going to answer now. The course is in swedish so I’m going to answer the questions in swedish.

Hej Annie, har borjat folja din blogg nyligen – gillar den! Jag funderar dock pa att soka till Helene Falks stylist utbildning om nagot ar och jag vill hora om det var vart att lagga pengar pa den? Har du skapat dig ett kontaktnat sa du har jobb for framtiden? Sedan har ju du en bra blogg som lyfter fram dig pa ett bra satt, battre marknadsforing med andra ord:) Tack for en inspirerande blogg, keep up with the good work!Glada halsningar, Simone

När jag började på Helene Falks stylistutbildning hade jag hållit på med “stylist-yrket” ett tag; jag hade assisterat och jobbat relativt mycket och som ni vet är jag personlig stylist och driver mitt eget företag vilket jag också gjorde när jag började på HF. Många av mina klasskamrater hade inte arbetat någonting med styling förut, men det spelade ingen roll, för det jag hade lärt mig på 4 långa assistentjobb tog det 3 lektioner att lära ut.

Helene gav oss en vattentät utbildning, teoretiskt (självklart) och även praktiskt. Klassen fick möjlighet att vara påklädare till Robert Rydbergs visningar på modeveckan i vintras, vilket var super! (Dock deltog inte jag då jag var och kollade på visningarna ist) Sen har vi fått träffa fotografer och gjort egna stilleben, hälsat på presskontor, lärt oss knyta slipsar, tillverkat egna accessoarer och t ex i vår ska vi praktisera med Helene på Let’s Dance.

Helene får dagligen mail av fotografer, fotografskolor etc som behöver stylister till plåtningar och hon skickar direkt ut det till alla oss. Sen så bestämmer man själv vilka man vill maila till, men hon ger oss möjligheten. T ex det jobb jag pratade om för några dagar sen att jag varit på intervju på? Jag fick det! Det kommer vara det häftigaste jobbet jag någonsin har gjort och det är tack vare Helene jag kunde gå på intervjun.

Visar du framfötterna så klarar du allt. Det är någonting jag har lärt mig av den här utbildningen! Helene är den bästa av mentorer och jag förstår varför så många av hennes gamla elever väljer att jobba med henne om och om igen- hon är fantastisk. Sen har Helene den häftigaste, finaste assistenten Lotten som alla älskar! Intelligent, rolig och godhjärtat.

Jag kan säga att de 25.000 kr jag la på Helene Falks Stylistutbildning var väl investerade pengar. Man blir som en liten familj och jag skulle mer än gärna betala 25.000 till för att bara få fortsätta hänga med dem varje torsdag…

Hoppas att detta besvarade dina och andras frågor, Simone!

Stor kram,

Annie

 

After the final test, at Helene’s place.

 

 

 

Leave a comment

Simone- March 4, 2012 at 04:00
Ah vad glad jag blir Annie nar du agnat ett helt inlagg till att besvara min fraga! Jag ska verkligen sparar ihop mina slantar och ansoka nar jag ar hemma i Sverige igen! Tack igen, Kram Simone
Julia- March 3, 2012 at 13:26
Hej Annie! Nu blev jag nyfiken och peppad på att kanske gå denna utbildning. Men jag har en följdfråga till ditt inlägg ovan: Hur finansierade du utbildningavgiften och mat/boende/liv under tiden? Gillar din blogg till tusen!
NEW POST: BY FUNDA - THIS WEEK’S WISHLIST
VIEW POSTS - VIEW PROFILE